top of page

Nest Amor is geboren

Updated: Jan 21

Op maandag 13 juni 2022 was het zo ver. Het Amor nestje is geboren. Dit is het eerste nestje van Indy. Tussen 06:45 uur en 08:20 uur heeft Indy 7 prachtige pups op de wereld gezet.

Een topprestatie! In 1 uur en 35 minuten worden 5 reutjes en 2 teefjes geboren.






De volgende ochtend staan we vol ongeloof te kijken naar het mooie nestje van Indy. Nu passen alle 7 de pups nog naast elkaar als ze aan het drinken zijn. En met een vol buikje is het heerlijk slapen.




Week 1 en 2

Indy is een zorgzame en lieve moeder. De pups komen niets tekort. Indy is continu bij ze aanwezig



Week 3

De pups groeien snel. Nu ze zo “groot” worden, is het steeds lastiger om allemaal tegelijk aan een tepel bij Indy te liggen. Ook de eerste ontworming staat op het programma.



Week 4

In week 4 wordt kennis gemaakt met tot pap geweekte brokjes. Eén groot feest! Verder is het heel veel slapen.



Week 5

In week 5 klimmen de pups al zelfstandig uit de werpkist. In de ren ontdekken ze telkens nieuwe en andere materialen en speelattributen.



Week 6

Het spelen in de buiten ren is nu een vast dagelijks onderdeel geworden. Het is mooi om te zien hoe Indy alle visites al vanaf week 3 welkom heet en onder haar toeziend oog met de pups laat knuffelen. In week 6 komt vader Djinto op kraambezoek. Ook daar reageert Indy positief op, evenals op de andere honden die in het kader van socialiseren op visite zijn geweest. Deze week worden de pups ook gechipt. Natuurlijk blijven we het gewicht in de gaten houden. Alle pups worden al vanaf dag 1 aan het begin van de avond gewogen.



Week 7

Het worden nu echt kleine “druktemakertjes”. Er wordt wat afgespeeld, zowel binnen als buiten. Deze week ook met zijn allen naar de dierenarts voor de eerste inenting. Van tevoren nog even nageltjes knippen, geen probleem. Zo wennen ze allemaal aan aanrakingen en verzorging.



Week 8

De buitenspeeltuin is nu echt favoriet. Heerlijk om te zien hoe ze zich daar vermaken. In het kader van socialisatie gaan we er ook met de fietskar op uit. We trekken veel bekijks en de pups krijgen zo ook veel aandacht van voor hen onbekende volwassenen en kinderen. Indy laat dit alles ontspannen toe. Ze is een echte trotse moeder.



Week 9

De pups gaan langzaamaan naar hun nieuwe baasjes. Een voor een vliegen ze uit. Alleen Freya blijft bij ons.


445 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page